Đề thi chọn học sinh giỏi cấp huyện năm học 2021-2022 môn Tiếng Anh Lớp 6 - Số 14 (Có đáp án)

Part 1. Listen to a conversation then circle the correct answer A or B to complete the sentences. ( 10 
points) 
1. The students are ….. a movie for their English class. 
A. doing B. watching C. making 
2. A movie is about ……… 
A. a best story B. an old story. C. a project 
3. Phong is going to be a poor ….. 
A. worker B. driver C. farmer. 
4. Is Phong the oldest in the group? 
A. Yes, he is. B. No, he isn’t. C. Yes, he is header 
5. There is also a …… in the story. 
A. horse B. bear C. dog

 

Write your answer here 
1 __________ 2___________ 3___________ 4 ___________ 5___________ 

pdf 8 trang thanhnam 08/03/2023 4460
Bạn đang xem tài liệu "Đề thi chọn học sinh giỏi cấp huyện năm học 2021-2022 môn Tiếng Anh Lớp 6 - Số 14 (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy hãy click vào nút Download ở trên.

File đính kèm:

  • pdfde_thi_chon_hoc_sinh_gioi_cap_huyen_nam_hoc_2021_2022_mon_ti.pdf

Nội dung text: Đề thi chọn học sinh giỏi cấp huyện năm học 2021-2022 môn Tiếng Anh Lớp 6 - Số 14 (Có đáp án)

  1. UBND HUYỆN ___ ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI CẤP HUYỆN PHÒNG GD & ĐT___ NĂM HỌC 2021 - 2022 Môn: Tiếng Anh 6 ĐỀĐỀ CHÍNH CHÍNH THỨC THỨC Thời gian làm bài 120 phút (không kể thời gian giao đề) SECTION 1: LISTENING. Part 1. Listen to a conversation then circle the correct answer A or B to complete the sentences. ( 10 points) 1. The students are a movie for their English class. A. doing B. watching C. making 2. A movie is about A. a best story B. an old story. C. a project 3. Phong is going to be a poor A. worker B. driver C. farmer. 4. Is Phong the oldest in the group? A. Yes, he is. B. No, he isn’t. C. Yes, he is header 5. There is also a in the story. A. horse B. bear C. dog Write your answer here 1 ___ 2___ 3___ 4 ___ 5___ Part 2. Listen and tick ( ). (10 points) 1. Question 1. A. . B. C. 2. Question 2. A. B. C. 3. Question 3 1
  2. A. B. C. 4. Question 4. . A. B. C. 5. Question 5. A B. . C. Write your answer here 1 ___ 2___ 3___ 4 ___ 5___ SECTION 2: PHONETICS. II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest by circling the corresponding letter A, B, C or D. (20 points) 1. A great B. beautiful C. teacher D. means 2. A. wet B. better C. test D. pretty 3. A. horrible B. hour C. house D. here 4. A party B. lovely C. sky D. empty 5. A. stove B. moment C. sometime D. close 6. A. garden B. yard C. market D. warm 7. A. aerobics B. carrot C. lemonade D. correct 8. A. armchair B. sandwich C. chocolate D. school 9. A. ahead B. white C. behind D. hungry 10 A. stadium B. accident C. finally D. animal SECTION 3: VOCABULARY & GRAMMAR. III. Choose the best answer to complete each sentence, identify your answer by circling the corresponding letter A, B, C, or D. )(4.0 points) 1. What would you like to drink? - “ ” A.Thank you B.Yes, please C. No, I don’t D. Tea, please 2. They’ve got . books than me. A. fewer B. less C. much D. many 3. Does she want her grandparents at weekends? A. visit B. visits C. visiting D.to visit. 4. He drive too fast because it is very dangerous. 2
  3. A. should not B. don't should C. should D. not should 5. Don’t talk. John in his room. A. sleep B. to sleep C. is sleeping D. sleeps 6. Students live and study in a/an . school. They only go home at weekends. A. international B. small C .boarding D. overseas 7. he plays the guitar! A. What beautiful B. How beautifully C. How beautiful D. What beautifully 8. She is not doing .in the garden, just walking with her dog. A. anything B. nothing C. something D. one thing 9. At an intersection, we must A. ride quickly B. go fast C. slow down D. run out 10. Look that strange man! He is looking .Lan but she isn’t here. A. for/ at B. at/ for C. at/ after D. at/ on 11. What is your favorite food? ~ A. My favorite food is orange juice. C. I like coffee and lemonlade. B. Orange juice is my favorite food. D. I like chicken and fried fish. 12. Hoang’s father gets up at 7.00 and eats . A. a big breakfast B. the big breakfast C. big breakfast D. a breakfast big 13. I hope the . can repair our car quickly. A. mechanic B. architect C. reporter D. dentist 14. going to the museum? A. Let's B. Why don't C. What about Do you want 15. Nam is learning how .a computer. A. to use B. using C. use D. uses 16. Of my parents, my father is .one. A. the stronger B. the strongest C. strong D. stronger 17. I don’t like much sugar in my coffee. Just please. A. few B. little C. a little D. a few 18. Lan: How about having dinner at the Green Garden Restaurant? Hoa: A. Yes, I do B. No, I'm not going C. Sorry, I'm going to another party D. A great idea 19. Smoking is harmful your health. A. for B. on C. about D. to 20. There is a behind my classroom. A. big flower garden B. flower big garden C. garden big flower D. big garden flower IV. Supply the correct tense or form of the verbs in brackets. (10 points) 1. She ( be) a teacher for over ten years. 2. I (buy) this book yesterday morning. 3. He spends most of his free time (lie) on the couch and watching TV. 4. You can borrow my umbrella. I (not need) it at the moment. 5. I will send him your message as soon as he (return). V. Give the correct form of the words in capital to complete the sentences. (20 point) 1. It’s very to live in a small room. COMFORT 2. My friend, Nga plays the piano . BEAUTY 3.What is the correct of this word? PRONOUNCE 4. She doesn't have many in Ha Noi. RELATE 5. He looks very in that hat. FUN 3
  4. 6. I felt very .when I was a member of our school team. EXCITE 7. This television program is very INFORM 8. Water is . COLOR 9. Her parents’ makes her very sad. ILL 10.You shouldn’t talk about her character only through her . APPEAR VI. Find out one mistake in each of the following sentences, then correct it. (10 points) 1. Our teacher gives us much homeworks today. 2. His sister often goes to school with an orange small bag. 3. John doesn't work so hardly as Peter, but he is much more careful than Peter. 4. Do you know how much does it cost to fly to Australia? 5. She’d like a dozen eggs and any vegetables. SECTION 4: READING. VII. Read the passage. Then choose one suitable word to fill in the gaps. (20 points) I live in a small (1)___, Henfield - there are about 500 people here. I love it because it is (2) ___ and life is slow and easy. You (3) ___ have to queue in shops or banks. The village is clean - people look after it and (4) ___ their rubbish in the streets. The air is also (5) ___ because there’s not much heavy traffic. It’s much more (6) ___ here than in a city. Everyone knows everyone and if someone (7) ___ problem, there are always people who can help. There are (8) ___ things I don’t like about Henfield. One thing is that there’s not much to do in the evening - we haven’t got any cinemas (9) ___ theaters. Another problem is that people always talk about each other and everyone knows (10) ___ everyone else is doing. But I still prefer village life to life in a big city./. 1. A. town B. city C. village D. capital 2. A. quite B. quiet C. noisy D. noisily 3. A. can’t B. should C. not D. never 4. A. don’t throw B. throw C. not throw D. throwing 5. A. dirty B. not clean C. clean D. nice 6. A. friendly B. unfriendly C. boring D. uninteresting 7. A. have B. are C. has D. get 8. A. much B. a little C. a few D. many 9. A. and B. or C. but D. because 10. A. who B. where C. how D. what VIII. Fill in each blank with ONE suitable word. (20 points) The ancient town of Hoi An lies on the Thu Bon River, 30 km south of Da Nang. It was formerly a major trading centre in Southeast Asia (1) . the 16th and 17th centuries. Hoi An was also an important port for Dutch, Portugese, Italian, Chinese, Japanese and other merchant vessels from the Far East. Hoi An is(2) for its temples, pagodas, small tile-roofed houses (3) narrow streets. All the houses were made of wood and their pillars were carved with ornamental designs. One of the main (4) of Hoi An is the Japanese Covered Bridge, which was built (5) .the 16th century and is still well-preserved. All visitors to Hoi An are recommended a visit to the Assembly Hall of Cantonese Chinese Congregation. This house was (6) in 1855 and still keeps many precious objects that (7) .to the Chinese 4
  5. community of Hoi An. Another attractive address to (8) is Tan Ky House, which was constructed nearly two centuries (9) as a house for the Vietnamese merchant. The house now looks almost exactly (10) it did in the early 19th century. IX. Read the following passage, then answer the questions by circling A, B, C or D. (10 pts) Nha Trang is one of the most important tourists hubs of Viet Nam, thanks to its beautiful beaches with fine and clean sand and the clear ocean water with mild temperatures all year round. There are several resorts- such as Vinpearl, Diamond bay and Ana Manrada, amusement and water parks, both in the city and on islands off the coast. The possibly most beautiful street of Nha Trang is Tran Phu Street along the seaside, sometimes referred to as the Pacific Coast Highway of Viet Nam. Lying off Nha Trang is the Hon Tre Island (Bamboo Island), with a major resort operated by Vinpearl Group. The Vinpearl car, a gondola lift system, links the mainland to the five-star resort and theme park on Hon Tre Island. 1. Why is Nha Trang one of the most important tourist hubs of Viet Nam? A. Because it has beautiful beaches and fine clean sand. B. Because it has clear ocean water and mild temperatures. C. Because it has beautiful beaches and clean water. D. Because it has fine clean sand and mild temperatures. 2. Diamond Bay is the name of a/an ___. A. resort B. amusement park C. island D. water park 3. Where are resorts and parks? A. In the city only B. In the city and on island C. On islands only D. On islands and off the coast 4. The Pacific Coast Highway of Viet Nam refers to ___in Nha Trang. A. Hon Tre island B. Vinpearl Group C. Ana Mandara Resort D. Tran Phu Street 5. The Vinpearl Cable Car is a ___. A. five-star resort B. gondola lift system C. theme park D. mainland link SECTION 5: WRITING XI. Rewrite each of the following sentences in such a way that it means the same as the first one. (20 points) 1/ Our school has forty-two classrooms -> There 2/ The bakery is to the left of my house -> My house 3/ Mr Minh has a son, Trung. -> Mr Minh 4/ Huyen walks to school every afternoon. -> Huyen goes 5. He goes to work at seven fifteen. -> He goes to work at a 6. Do you have a better television than this? -> Is this .? 7. Nam likes drinking orange juice. 5
  6. -> Orange juice 8. Let’s go to the restaurant for dinner tonight. -> Why .? 9. The movie theater is near the city center. -> The movie theater is not . 10. That motorbike belongs to Mr. Nam. → Mr. Nam XI. Use the suggested words to make meaningful sentences. Make any changes if necessary (20 poinst) 1. Tom / often / play soccer / fall / but / sometimes / sailing. 2. How/ rice/ and/ vegetables/ he/ produce/ year? ? 3. Many/plants/ animals/ danger/ because/ we/ destroying/ environment. 4. Every/ afternoon/ school/ Nam/ housework/ listen/ music. 5. I / not / want / eat anything / because / not / hungry. 6. you / like / go / out / meal / tonight / ? / . 7. red / car / belong / Mr. Baker / . / . 8. I / read / book / SECOND WORLD WAR / now / . / . 9. Look / her / . / What/ she/ wear/ everyday / ? / . 10. we / not / going/ school / next Saturday / because / it / be / the national holiday / . / . XII. Write a paragraph (80 - 100 words) about what you are going to do this summer vacation. (10 points) (Do not show your name, your school’s name, your village’s name in the paragraph ). . 6
  7. HƯỚNG DẪN CHẤM-Môn: Tiếng Anh 6 -ĐÊ 14 SECTION 1: LISTENING ( 20 points). Part 1. Part 1. Listen to a conversation then circle the correct answer A or B to complete the sentences. ( 10 points) 5 x 2 = 10 points 1. C. making 2. B. an old story 3. C. farmer 4. A. Yes, he is 5. B. bear Part 2. Listen and tick ( ). (10 points) 5 x 2 = 10 points 1. C 2. B 3. C 4. C 5. B SECTION 2: PHONETICS (20 points) II. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest by circling the corresponding letter A, B, C or D. (2.0 point) 02 x 10 = 20 pts 1. A 2. D 3. B 4 C 5C 6 D 7A 8D 9 B 10 C SECTION 3: VOCABULARY & GRAMMAR. (60 points) III. Choose the best answer to complete each sentence, identify your answer by circling the corresponding letter A, B, C, or D. (4.0 points) 02 x 20 = 40 pts 1. D 2. A 3.D 4.A 5.C 6 .C 7 B. 8.A 9.C 10.B 11. D 12.A 13.A 14.C 15.A 16. D. 17.B 18.D 19.D 20.D IV. Supply the correct tense or form of the verbs in brackets. (5 points) 1x 5 = 5 pts 1. has been 2. bought 3. lying 4. don’t need 5. returns V. Give the correct form of the words in capital to complete the sentences. (10 point) 2. 1. UNCOMFORTABLE BEAUTIFULLY 3. PRONUNCIATION 4. RELATIVES 5. FUNNY 6. EXCITED 7. INFORMATIVE 8. COLORLESS 10. 9. ILLNESS APPEARANCE VI. Find one mistake in each sentence. (5 point) 1 x 5 = 5pts 1. homeworks → homework 2. an orange small bag. → a small orange bag 3. hardly → hard 4. does it cost → it costs 5. any → some SECTION 4: READING ( 50 points). VII. Read the passage. Then choose one suitable word to fill in the gaps. (20 point) 02 x 10 = 20 pts 1. C 2. B 3. D 4. A 5. C 6. A 7. C 8. C 9. B 10. D VIII. Fill in each blank with ONE suitable word. (2.0 points) 02 x 10 = 20 pts 1. between 2. famous 3. and 4. attractions 5. in 7
  8. 6. built 7. belonged 8. tourists 9. ago 10. as IX. Read the following passage, then answer the questions by circling A, B, C or D. ( 10 pts) 2 x 5 = 10 pts 1C 2A 3B 4D 5B SECTION 5: WRITING. ( 50 points) X. Rewrite each of the following sentences in such a way that it means the same as the first one. (20 points) 02 x 10 = 20 pts 1. There are forty-two classrooms in our school . 2. My house is to the right of the bakery. 3. Mr Minh is Trung’s father. 4. Huyen goes to school on foot every afternoon. 5. He goes to work at a quarter past seven . 6. Is this the best television you have? 7. Orange juice is Nam’s favorite drink. 8. Why don’t we go to the restaurant for dinner tonight? 9. The movie theater is not far from the city center. 10. Mr. Nam owns that motorbike. XI. Use the suggested words to make meaningful sentences. Make any changes if necessary (10 point) 2 x 10 = 20 pts 1. Tom often plays soccer in the fall, but he sometimes goes sailing. 2. How much rice and how many vegetables does he produce a/every year? 3. Many plants and animals are in danger because we are destroying our environment. 4. Every afternoon after school, Nam does the housework and/or listens to music. 5. I do not/don’t want to eat anything because I’m/ am not hungry. 6. Would you like to go out for a meal tonight? 7. The red car belongs to Mr. Baker. 8. I am reading the book SECOND WORLD WAR now. I am reading a book named SECOND WORLD WAR now. I am reading a book about the Second World war now. 9. Look at her. What is she wearing at present? 10. We are not going to school next Saturday because it is the national holiday. XII. Write a paragraph (80 - 100 words) about what you are going to do this summer vacation. (Do not show your name, your school’s name, your village’s name). (10 point) + Bài viết đúng chủ điểm và có bố cục 3 phần: (0.2 p) - Mở bài (giới thiệu); - Thân bài; - Kết luận + Đảm bảo đủ số lượng từ vựng: (0.2 p) + Sử dụng cấu trúc ngữ pháp, từ vựng phong phú (không lặp cấu trúc): (0.2 p) + Sử dụng các từ liên kết, bài viết mạch lạc, logic: (0.4 p) Nếu sai ngữ pháp hoặc sai 2 lỗi chính tả trong 1 câu thì câu đó không được tính điểm. Lưu ý: - Đáp án+ Hướng dẫn chấm này chỉ là một trong những cách giải. Thí sinh có thể làm theo cách khác, giám khảo căn cứ vào bài làm cụ thể của thí sinh để cho điểm. 8