Đề luyện học sinh giỏi năm học 2021-2022 môn Tiếng Anh Lớp 6 - Số 16 (Có đáp án)

I. Listen to Lan describing her future house. Decide if the statements are true (T) or false (F). 
Circle T or F. You will listen TWICE. 
1. Lan’s dream house will be huge. T F 
2. Lan loves music. T F 
3. There will be different machines in each room. T F 
4. There will be a swimming pool for both adults and children. T F 
5. Lan loves to have flowers on balconies. T F 
II. Listen to Tom talking about his dream house. Tick the things in his house. There are TWO 
things that will NOT be in his house. You will listen TWICE. 
______ wi-fi TV 
______ secret entrance 
______ diamond room 
______ Mario posters 
______ rainless beach 
______ environment 
______ computer
pdf 7 trang thanhnam 08/03/2023 5000
Bạn đang xem tài liệu "Đề luyện học sinh giỏi năm học 2021-2022 môn Tiếng Anh Lớp 6 - Số 16 (Có đáp án)", để tải tài liệu gốc về máy hãy click vào nút Download ở trên.

File đính kèm:

  • pdfde_luyen_hoc_sinh_gioi_nam_hoc_2021_2022_mon_tieng_anh_lop_6.pdf

Nội dung text: Đề luyện học sinh giỏi năm học 2021-2022 môn Tiếng Anh Lớp 6 - Số 16 (Có đáp án)

  1. Phòng GD-ĐT ĐỀ LUYỆN HSG NĂM HỌC 2021 -2022 Trường THCS Môn: Tiếng Anh 6 Thời gian : 120 phút (Không kể cả giao đề) I. Listen to Lan describing her future house. Decide if the statements are true (T) or false (F). Circle T or F. You will listen TWICE. 1. Lan’s dream house will be huge. T F 2. Lan loves music. T F 3. There will be different machines in each room. T F 4. There will be a swimming pool for both adults and children. T F 5. Lan loves to have flowers on balconies. T F II. Listen to Tom talking about his dream house. Tick the things in his house. There are TWO things that will NOT be in his house. You will listen TWICE. ___ wi-fi TV ___ secret entrance ___ diamond room ___ Mario posters ___ rainless beach ___ environment ___ computer PART B: LANGUAGE FOCUS III.Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. 1. a. wireless b. fridge c. hi-tech d. appliance 2. a. UFO b. future c. pollute d. student 3. a. space b. draw c. automatic d. more 4. a. machine b. hi-tech c. locate d. cable 5. a. watched b. dropped c. washed d. traveled IV.Choose the best answer a, b, c or d to complete the sentence. 1. Many people are interested in living ___ the planet Mars. a. in b. on c. at d. by 2. Will robots look ___ the elderly and children?
  2. a. for b. at c. into d. after 3. In the future, we’ll live in a hi-tech house on ___. a. moon b. a moon c. an moon d. the moon 4. There will be a helicopter on the roof ___ I can fly to school. a. so that b. although c. because d. in order 5. A smart ___ will keep track of your food stocks and suggest recipes based on food items you already have a. television b.fridge c. dishwasher d. clock 6. We ___ have flying cars in 2050, so there will probably be fewer cars on our roads. a. can b.should c. must d. might 7. A trip to Mars sounds amazing, ___ I would not like to live there! a. but b.so c. and d. because 8. People ___ on Mars someday, but it is too expensive to travel there now. a. live b.are living c. will live d. have lived 9. ___ will your future house be? - I’m not sure. It might be in the mountains. a. What type b.What c. Where d. How far 10. ‘The car of the future will probably run on water.’ ‘___’ a. Good job! b.How fantastic! c. Good idea! d. Well done! V. Write the correct form or tense of the verbs in brackets. 1. You should___ (do) your homework, instead of ___ (watch) TV before dinner. 2. She turned on the radio because she wanted ___ (listen) to some music. 3. ___ (you/ watch) the news on TV last night? 4. What ___ (you/ do) tonight, Hung? 5. Which programme ___ (Linda/ like) best? 6. A new series of wildlife programmes ___ (be) on at 9 o’clock Monday evenings. 7. My father never ___ (watch) romantic films on television. 8. I only let my kids ___ (watch) television at the weekends. VI. Write the correct form of the words in brackets. 1. It was a very ___ comedy. I laughed and laughed. (fun) 2. The children are very ___ in animal programmes. (interest) 3. Discovery channel attracts millions of ___ around the world. (view) 4. This ___ had a large fund of jokes. (comedy) 5. Watching television can be very ___. (educate) 6. Journalist Lai Van Sam is one of the ___ Vietnamese television MCs. (good) 7. This programme is very ___ to teens. It can enrich their knowledge. (use) 8. Watching TV is the most popular form of home ___. (entertain) VII. Choose the correct answers to complete the passage.
  3. Are you tired (1)___ the colour or pattern of your walls? In a smart home, you won’t have to (2)___ them. The walls will actually be digital screens, like computer or TV screens. A computer network will link these walls with (3)___ else in your house. Called “ambient intelligence,” this computer “brain” will control your entire house. It will also adapt to your (4)___. Your house will learn about your likes and dislikes. It will then use that knowledge to control the environment. For example, it will set the heat in the house to your (5)___ temperature. It will turn on the shower at the right temperature. It will also darken the windows at night and lighten them when it’s (6)___ to wake up. 1. a. with b. of c. in d. by 2. a. build b. cover c. pull d. repaint 3. a. thing b. everything c. anything d. nothing 4. a. prefering b. preferable c. preferably d. preferences 5. a. favourite b. terrible c. high d. clearly 6. a. occasion b. way c. time d. order VIII.Read this passage carefully, then choose the correct answers. Technology will allow homes in the future to be “smart.” Appliances will communicate with each other - and with you. Your stove, for example, will tell you when your food is cooked and ready to eat. Refrigerators will suggest recipes based on food items you already have.Futurologists predict that many homes will have robots in the future. Robots already do many things such as building cars and vacuuming floors. But scientists today are starting to build friendlier, more intelligent robots that will be able to show feelings with their faces, just like humans. These robots will do work around the house such as cooking and cleaning. They will even take care of children and the elderly.How soon will this smart home be a reality? There’s a good chance it will be a part of your life in 25 or 30 years, perhaps sooner. - recipe (n): côngthứcnấuăn - futurologist (n): nhàtươnglaihọc 1. What will make future houses smart? a. Technology b. Computers c. Humans d. Scientists 2. According to the passage, the fridge of the future will be able to ___ a.keep food fresher and lasting longer. b.tell you it’s time to buy more food. c.give instructions on how to cook something. d.look out for out-of-date food. 3. Robots nowadays are widely used in ___ a. house building b. car manufacturing c. public transportation d. communications technology 4. Scientists are building robots that can ___ a. help take care of elderly people. b. do all household chores. c. show feelings with their faces. d. all are correct. 5. Which of the followings is NOT mentioned in the passage? a.Homes will be smart in 25 or 30 years time. b.Smart appliances will be able to communicate with you. c.So far robots have already done many things. d.Robots will soon be more intelligent than humans.
  4. IX.Complete the second sentence so that it has the same meaning to the first one. 1. Living on Mars sounds very exciting. It’s ___ 2. No one in my class is as tall as Que Ngoc Hai. Que Ngoc Hai___ 3. Computers won’t be necessary because your TV will do everything. You won’t ___ 4. Maybe Peter won’t come to the party tonight. Peter ___ 5. I walk to school everyday. I go to___ 6. Ms Lien likes learning English because it is important for his job. English is important for his job,___ 7. Very few cities in Vietnam are as rich as Da Nang. Da Nang is one of the ___ 8. Although it was noisy, we continued to study our lesson. In spite of ___ X. Complete the second sentence by using the word given in the blank ,but it means the same as the sentence before. 1. We make the air dirty because we use the car all the time. (will) => If we use ___ 2. In the future, home robots can do all our housework. (will) => In the future, home robots __ ___ 3. She want to watch television. (V+ing) => She is___ ___ 4. The Nile is the longest river in the world. (as) => No river ___ 5.Remember to do your homework. (must) =>You ___ XI. Make sentences using the words and phrases given. 1.My mother / buy / a red car / next Sunday/. = >___. 2. How / Nam /go / school / every day /? / =>___ 3.If / we /keep /environment /clean / , / we /live / healthier life /.
  5. =>___ 4.He / have / look / his younger sister/ when / mother/ go/ away. =>___ 5. Kien / like / football / most /. =>___.
  6. ĐÁP ÁN ĐÊ HSG ANH 6 SỐ 16 I. Listen to Lan describing her future house. Decide if the statements are true (T) or false (F). Circle T or F. You will listen TWICE. 1. T 2. T 3. F 4. F 5. T II. Listen to Tom talking about his dream house. Tick the things in his house. There are TWO things that will NOT be in his house. You will listen TWICE. ___ wi-fi TV ___✔___ secret entrance ___✔___ diamond room ___✔___ Mario posters ___✔___ rainless beach ___ environment ___✔___ computer III. 1. b 2. c 3. a 4. a 5. d IV. 1. b 2. d 3. d 4. a 5. b 6. d 7. a 8. c 9. c 10. b V. 1. do - watching 2. to listen 3. Did you watch 4. are you doing 5.does Linda like 6. is 7. watches 8. watch VI. 1. funny 2. interested 3. viewers 4. comedian 5. educational/ educative 6. best 7. useful 8. entertainment VII. 1. b 2. d 3. b 4. d 5. a 6. c VIII. 1. a 2. c 3. b 4. d 5. d IX. 1.It’s very exciting to live on Mars. 2. No one in my class is as tall as Que Ngoc Hai. Que Ngoc Hai is the tallest in my class. 3.You won’t need computers because your TV will do everything. 4.Peter might not come to the party tonight. 5. I go to school on foot everyday. 6.Ms Lien likes learning English because it is important for his job. English is important for Ms Lien's job,so he likes learning English 7.Da Nang is one of the richest cities in Vietnam. 8.In spite of the noise, we continued to study our lesson. X. Complete the second sentence so that it means the same as the sentence before. 1. If we use the car all the time, we will make the air dirty. 2. In the future, home robots will be able to do all our housework. 3. She is interested in watching television. 4. No river in the world is as long as the Nile . 5. You must do your homework.
  7. XI. Make sentences using the words and phrases given. 1.My mother will buy a red car next Sunday . 2.How does Nam go to school every day ? 3.If we keep our / the environment clean /cleaner , we will live a healthier life . 4.He has to look after his younger sister when his mother goes away. 5.Kien likes football most .